يلا يا بنات اطبخو هههه
4 مشترك
يلا يا بنات اطبخو هههه
انا قولت نتعلم الاكل اكتر عوزا كل البنات تشارك باكلات لنتعرف كلنا على اكلات كتير عشان منبقاش خيبة انتو فهمنى طبعا عوزين نعمل مطبخ هنا ماشى ههههه انا هبدء باكلة بحبها اوك
طريقة عمل البفتيك أو الستيك أو اسكالوب اللحم
البفتيك أو الستيك أو اسكالوباللحم
كلها أسماءواحده
المقادير
انا هعمل لكم نصف كيلوبس وانتو طبعا زودوا الكميه لو عاوزين
المقادير
نصف كيلوستيك بقرى أو بفتيك هوا هوا طبعا بس اختلاف اسماء اوك
1 بصله كبيره
1 حبه طماطم كبيره
2 بيضه
بقسماط مفرى يعنى مطحون دا بيتباع اكياس جاهزة اوك
ملعقة صغيره زيت زيتون
خل
ملح فلفل كمون واى توابل تحبها وتدى طعم وريحة حلوين طبعا
صويا صوص أو ورشستر صوص
زيت للقلي
الطريقة
أول حاجه نضع اللحم على كيس ونرصة كويس ونحط كيس تانى على اللحم وندق على اللحم من فوق الكيس طبعا بس طبعا ندق بحاجة صلبة هيا مش متوفرة عند ناس كتير بس هيا دقاقة حديد مخصصة لكدا المهم ندق لحد ما تكون شرائح اللحمه رفيعة مش سميكة اوك
وفى الكبة نضع الطماطم والبصل والتوابل والخل ونفرمهم
بعدها نضيف التتبيله على اللحم ونتركه ثلاث ساعات وممن قبلها بيوم يكون احسن يعنى عشان اللحمة تتبل كويس وتاخد طعم التتبيلة اكتر
بعدها نضع البيض والفلفل ونضيف عليه ملعقة صغيره زيت زيتون
وبعدين نمسك قطع اللحم ونعصرهم باليد حتى نتخلص منماؤه وننظف التتبيله من عليه اهم حاجة النظافة فاهمين هههههههه
(مهم عصر اللحم اوى)
وبعدها نضيف اللحم على خلطه البيض وزيت الزيتون ونقلب ونترك الخليط عشر دقايق
بعد مرور عشر دقايق نضع اللحم على البقصماط
ونقلبها في الخليط
ومهم جدا الضغط براحه اليد على اللحم من الجهتين طبعا عشان يمسك فى البقسماط اوى
لو حبينا قليه في نفس اليوم يبقى نضعه في التلاجه حوال نص ساعة قبل القلى وكده النتيجة حتبقى أفضل كتير
محلوظة ههههههه ملحوظة
متقليش مباشره بعد تغليفه بالبقسماط عشان مش يتفكك فى الزيت
لو باة حبيتى تحطى منو لمرة تانية فى التلاجة البفتيك حطية مباشره في إطباق للتخزين ولفيه بالنايلون اللاصق وضعيه فى الفريزر مباشره
ولو حبيتى تستخدمية خرجية من الفريزر وقلية بزيت دره
اية رايكم ؟
طريقة عمل البفتيك أو الستيك أو اسكالوب اللحم
البفتيك أو الستيك أو اسكالوباللحم
كلها أسماءواحده
المقادير
انا هعمل لكم نصف كيلوبس وانتو طبعا زودوا الكميه لو عاوزين
المقادير
نصف كيلوستيك بقرى أو بفتيك هوا هوا طبعا بس اختلاف اسماء اوك
1 بصله كبيره
1 حبه طماطم كبيره
2 بيضه
بقسماط مفرى يعنى مطحون دا بيتباع اكياس جاهزة اوك
ملعقة صغيره زيت زيتون
خل
ملح فلفل كمون واى توابل تحبها وتدى طعم وريحة حلوين طبعا
صويا صوص أو ورشستر صوص
زيت للقلي
الطريقة
أول حاجه نضع اللحم على كيس ونرصة كويس ونحط كيس تانى على اللحم وندق على اللحم من فوق الكيس طبعا بس طبعا ندق بحاجة صلبة هيا مش متوفرة عند ناس كتير بس هيا دقاقة حديد مخصصة لكدا المهم ندق لحد ما تكون شرائح اللحمه رفيعة مش سميكة اوك
وفى الكبة نضع الطماطم والبصل والتوابل والخل ونفرمهم
بعدها نضيف التتبيله على اللحم ونتركه ثلاث ساعات وممن قبلها بيوم يكون احسن يعنى عشان اللحمة تتبل كويس وتاخد طعم التتبيلة اكتر
بعدها نضع البيض والفلفل ونضيف عليه ملعقة صغيره زيت زيتون
وبعدين نمسك قطع اللحم ونعصرهم باليد حتى نتخلص منماؤه وننظف التتبيله من عليه اهم حاجة النظافة فاهمين هههههههه
(مهم عصر اللحم اوى)
وبعدها نضيف اللحم على خلطه البيض وزيت الزيتون ونقلب ونترك الخليط عشر دقايق
بعد مرور عشر دقايق نضع اللحم على البقصماط
ونقلبها في الخليط
ومهم جدا الضغط براحه اليد على اللحم من الجهتين طبعا عشان يمسك فى البقسماط اوى
لو حبينا قليه في نفس اليوم يبقى نضعه في التلاجه حوال نص ساعة قبل القلى وكده النتيجة حتبقى أفضل كتير
محلوظة ههههههه ملحوظة
متقليش مباشره بعد تغليفه بالبقسماط عشان مش يتفكك فى الزيت
لو باة حبيتى تحطى منو لمرة تانية فى التلاجة البفتيك حطية مباشره في إطباق للتخزين ولفيه بالنايلون اللاصق وضعيه فى الفريزر مباشره
ولو حبيتى تستخدمية خرجية من الفريزر وقلية بزيت دره
اية رايكم ؟
3asi- عدد المساهمات : 50
نقاط : 82
تاريخ التسجيل : 28/12/2009
الموقع : .........?
رد: يلا يا بنات اطبخو هههه
وانا معاكى
ورق العنب
الكميه: كيلو غرام
مدة الطهي: ساعتين
مدة التحضير: 30 دقيقة
المقادير
كيلو من ورق العنب
3 حبات من البندورة مقطعة شرائح
3 أكواز (حبات) من البصل مقطعة شرائح
5 كاسات صغيرة من الأرز مخلوطة مع لحمة العجل والكمية حسب الرغبة
4 رشات من الملح
4 رشات من الكمون والفلفل الأسمر على الارز المخلوط
الطريقة
نسلق ورق العنب بالماء الساخن
نحضر وعاء الطبخ ونرتب البندورة والبصل المقطعان بداخلها مع القليل من الزيت
للف ورق العنب، نضع الورقه باتجاهنا وبداخلها الأرز ونلفها
بعد الانتهاء من لف الورق، نرتبه بالوعاء على البصل والبندورة، أي نرص الورق بجانب بعض فوق
طبقة البندورة والبصل، وعندما ننتهي من ترتيب الطبقة الأولى نبدأ برص الطبقة الثانية فوق الطبقة الأولى وهكذا
نرش الملح والبهار عليها حسب الرغبة
نضع الماء عليها إلى أن تغطي جميع الأوراق
نضعها على الغاز لمدة 2 ساعة
****
ورق العنب
الكميه: كيلو غرام
مدة الطهي: ساعتين
مدة التحضير: 30 دقيقة
المقادير
كيلو من ورق العنب
3 حبات من البندورة مقطعة شرائح
3 أكواز (حبات) من البصل مقطعة شرائح
5 كاسات صغيرة من الأرز مخلوطة مع لحمة العجل والكمية حسب الرغبة
4 رشات من الملح
4 رشات من الكمون والفلفل الأسمر على الارز المخلوط
الطريقة
نسلق ورق العنب بالماء الساخن
نحضر وعاء الطبخ ونرتب البندورة والبصل المقطعان بداخلها مع القليل من الزيت
للف ورق العنب، نضع الورقه باتجاهنا وبداخلها الأرز ونلفها
بعد الانتهاء من لف الورق، نرتبه بالوعاء على البصل والبندورة، أي نرص الورق بجانب بعض فوق
طبقة البندورة والبصل، وعندما ننتهي من ترتيب الطبقة الأولى نبدأ برص الطبقة الثانية فوق الطبقة الأولى وهكذا
نرش الملح والبهار عليها حسب الرغبة
نضع الماء عليها إلى أن تغطي جميع الأوراق
نضعها على الغاز لمدة 2 ساعة
****
صاحبه القلوب الحائره- عدد المساهمات : 64
نقاط : 84
تاريخ التسجيل : 15/12/2009
العمر : 33
الموقع : معهد دوت جدعان
رد: يلا يا بنات اطبخو هههه
طريقه عمل( المكرونه بالبيشاميل)
ركزى معايا يارورو
الموضوع ده جامد مش هاينفعك غيره
بلا تعليم بلا بتاع
المقادير المطلوبة.
مكرونة مسلوقة..صلصة الباشميل..لحمة مفرومة معصجة..جبنة موزوريلا مبشورة
و الان لعمل اللحمة بستخدم..بصلة مفرومة..لحمة مفرومة..فصين ثوم مدقوقين .وطماطم .و طبعا ملح و فلفل اسود و بهار
طريقة عمل اللحمة..
بنحمي الزيت عالنار ثم نضيف البصل المفروم و نقلب قليلا الى ان يذبل
نضع اللحمة فوقه و نقلب جيدا
تترك الى ان يتغير لونها الى اللون البني نضيف الثوم و نقلب
ثم الطماطم و تقلب جيدا
وتترك لان تذبل
لعمل البشاميل نحتاج الى:
كوب طحين تقريبا 7 ملاعق كبيرة..ليتر من الحليب اي تقريبا اربع اكواب..مكعبين ماجي و زبدة..ملح و فلفل اسود
نضيف الطحين مع الحليب عالبارد
يوضع على النار و نحركهم بالمضرب السلك الى ان يذوب الدقيق تماما و يختفي
بعد ان يسخن بقليل نضيف الماجي و الملح و الفلفل الاسود و طبعا ما بنتركها ابدا نستمر بالتحريك حتى ما تتكتل
نضيف الزبدة
و نستمر بالتحريك الى ان يثخن قوام البشاميل هكذا
ترفع من على النار
و الان التطبيق اللحمة جاهزة و البشاميل جاهز ..
نضع المكرونة المسلوقة في طبق عميق و نضيف فوقها نصف كمية البشاميل
نقلب المكرونة مع البشاميل جيدا حتى يمتزجو و ممكن اضافة القليل من الجبنة معها
نحضر صينية الفرن ندهنا بقليل من الزبدة و نغطي قاع الصينية و الحواف بالبقسمات
نضيف طبقة من المكرونة
ثم نفرد فوقها اللحمة
ثم طبقة المكرونة
نغطيها تماما
ثم باقي صلصة البشاميل هكذا
نوزع الجبنة المبشورة فوقها
ندخلها فرن ساخن لمدة نصف ساعة او اكتر الى ان تتحمر الاطراف
نفتح الشواية و نحمر الوجه
نتركها تبرد شوي قبل التقطيع
انشاء الله تعجبكم....
ركزى معايا يارورو
الموضوع ده جامد مش هاينفعك غيره
بلا تعليم بلا بتاع
المقادير المطلوبة.
مكرونة مسلوقة..صلصة الباشميل..لحمة مفرومة معصجة..جبنة موزوريلا مبشورة
و الان لعمل اللحمة بستخدم..بصلة مفرومة..لحمة مفرومة..فصين ثوم مدقوقين .وطماطم .و طبعا ملح و فلفل اسود و بهار
طريقة عمل اللحمة..
بنحمي الزيت عالنار ثم نضيف البصل المفروم و نقلب قليلا الى ان يذبل
نضع اللحمة فوقه و نقلب جيدا
تترك الى ان يتغير لونها الى اللون البني نضيف الثوم و نقلب
ثم الطماطم و تقلب جيدا
وتترك لان تذبل
لعمل البشاميل نحتاج الى:
كوب طحين تقريبا 7 ملاعق كبيرة..ليتر من الحليب اي تقريبا اربع اكواب..مكعبين ماجي و زبدة..ملح و فلفل اسود
نضيف الطحين مع الحليب عالبارد
يوضع على النار و نحركهم بالمضرب السلك الى ان يذوب الدقيق تماما و يختفي
بعد ان يسخن بقليل نضيف الماجي و الملح و الفلفل الاسود و طبعا ما بنتركها ابدا نستمر بالتحريك حتى ما تتكتل
نضيف الزبدة
و نستمر بالتحريك الى ان يثخن قوام البشاميل هكذا
ترفع من على النار
و الان التطبيق اللحمة جاهزة و البشاميل جاهز ..
نضع المكرونة المسلوقة في طبق عميق و نضيف فوقها نصف كمية البشاميل
نقلب المكرونة مع البشاميل جيدا حتى يمتزجو و ممكن اضافة القليل من الجبنة معها
نحضر صينية الفرن ندهنا بقليل من الزبدة و نغطي قاع الصينية و الحواف بالبقسمات
نضيف طبقة من المكرونة
ثم نفرد فوقها اللحمة
ثم طبقة المكرونة
نغطيها تماما
ثم باقي صلصة البشاميل هكذا
نوزع الجبنة المبشورة فوقها
ندخلها فرن ساخن لمدة نصف ساعة او اكتر الى ان تتحمر الاطراف
نفتح الشواية و نحمر الوجه
نتركها تبرد شوي قبل التقطيع
انشاء الله تعجبكم....
*.لسعه شقاوه.*- عدد المساهمات : 55
نقاط : 65
تاريخ التسجيل : 15/12/2009
العمر : 32
رد: يلا يا بنات اطبخو هههه
وسع الكشرى وصل...............
المقادير :
مكرونة مقصوصة وشوية مكرونة اسباجتي
رز وشعيرية
عدس بجبة اللي هو العدس البني
صلصة
بصل وثوم
وزيت
وخل ابيض
ملح وفلفل وكمون وكزبرة ناشفة ومطحونة
الطريقة :
1- سخني ميه مع شوية ملح وزيت
2- بعد ما الميه تغلي حطي المكرونة وقلبيها
3- كده المكرونة استوت
4- صفيها واشطفيها بميه باردة
5 - حطي المكرونة في الحلة ومعاها شوية
زيت زيتون وملح
اغسلي العدس واغليه وشيلي الريم اللي على الوش
وسيبيه على نار متوسطة
- في نفس المكان اللي هنسوي فيه الرز
2- نحمر البصل اللي هنحطه على وش الكشري
3- نطلعه من الحلة ونحطه على ورق المطبخ
علشان ينشف من الزيت ويقرمش
1- في نفس الزيت المتبقي من البصل نحط الشعيرية
ونقلبها لحد ما لونها يكون ذهبي
وبعد كده حطي العدس المسلوق
2- حطي الرز بعد ما تكوني غسلتيه وصفتيه من الميه
3- قلبي شوية العدس والرز والشعيرية
4- حطي الملح وحطي الميه
5- خلاص كده الرز استوى
دي علب الصلصة اللي انا استعملتها
1- ابشري البصل والثوم بشر ناعم وقلبيهم على النار
مع الزيت
2- ضيفي الصلصة وقلبي وبعد كده حطي خل وميه
3- لما تقرب تتسبك حطي ملح وفلفل وكزبرة
وقلبيهم وسيبيه على نار هادية لحد ما تتسبك على الاخر
قطعي الطماطم وافرمي ثوم وملح وفلفل وكمون وكزبرة
وزيت زيتون وليمون وشطة حمرا وقلبيهم
هيكون شكله كدا
طريقة الغرف :
1- حطي في طبق عميق الرز
2- وبعد كده المكرونة
3- وبعد كده الصلصة
وفي الاخر البصل المحمر والطماطم
والف هنـــــــــــــــــا
المقادير :
مكرونة مقصوصة وشوية مكرونة اسباجتي
رز وشعيرية
عدس بجبة اللي هو العدس البني
صلصة
بصل وثوم
وزيت
وخل ابيض
ملح وفلفل وكمون وكزبرة ناشفة ومطحونة
الطريقة :
1- سخني ميه مع شوية ملح وزيت
2- بعد ما الميه تغلي حطي المكرونة وقلبيها
3- كده المكرونة استوت
4- صفيها واشطفيها بميه باردة
5 - حطي المكرونة في الحلة ومعاها شوية
زيت زيتون وملح
اغسلي العدس واغليه وشيلي الريم اللي على الوش
وسيبيه على نار متوسطة
- في نفس المكان اللي هنسوي فيه الرز
2- نحمر البصل اللي هنحطه على وش الكشري
3- نطلعه من الحلة ونحطه على ورق المطبخ
علشان ينشف من الزيت ويقرمش
1- في نفس الزيت المتبقي من البصل نحط الشعيرية
ونقلبها لحد ما لونها يكون ذهبي
وبعد كده حطي العدس المسلوق
2- حطي الرز بعد ما تكوني غسلتيه وصفتيه من الميه
3- قلبي شوية العدس والرز والشعيرية
4- حطي الملح وحطي الميه
5- خلاص كده الرز استوى
دي علب الصلصة اللي انا استعملتها
1- ابشري البصل والثوم بشر ناعم وقلبيهم على النار
مع الزيت
2- ضيفي الصلصة وقلبي وبعد كده حطي خل وميه
3- لما تقرب تتسبك حطي ملح وفلفل وكزبرة
وقلبيهم وسيبيه على نار هادية لحد ما تتسبك على الاخر
قطعي الطماطم وافرمي ثوم وملح وفلفل وكمون وكزبرة
وزيت زيتون وليمون وشطة حمرا وقلبيهم
هيكون شكله كدا
طريقة الغرف :
1- حطي في طبق عميق الرز
2- وبعد كده المكرونة
3- وبعد كده الصلصة
وفي الاخر البصل المحمر والطماطم
والف هنـــــــــــــــــا
وسع يا عم كشرى رورو وصل ههههه
هههههههههههههه ماشى يا رورو لاء مش نسيت بس مش عوزا افتكر اصلى نفسى فية وبعدين تسلم ايدك على الكشرى شكلو حلو هههههه
3asi- عدد المساهمات : 50
نقاط : 82
تاريخ التسجيل : 28/12/2009
الموقع : .........?
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى